Hempea pop up, 2021
Yksilötyö, opinnäytetyö
Käytetyt työskentelymenetelmät: AutoCad, ArchiCad, Rhino6, Photoshop, käsinpiirrokset
Kartoitin opinnäytetyössäni kiertotalouden toteutumista tilasuunnittelussa ja pohdin asiantuntijahaastatteluiden kautta kehityskohtia, jotta kiertotalous olisi jatkossa näkyvämpi osa rakentamista ja sisustusarkkitehtuuria. Suunnittelutehtävänä oli suunnitella kiertotalouden periaatteita noudattava pop up -myymälä kodintekstiiliyritys Hempealle. Kyseessä ei ollut toimeksianto, vaan Hempean kanssa oli sovittu heidän brändinsä toimivan työssä esimerkkinä.
Hempea pop up, 2021
Yksilötyö, opinnäytetyö
Työ opetti ennen kaikkea paljon kiertotaloudesta ja myymäläsuunnittelusta, lisäksi työ opetti suurten projektikokonaisuuksien hallintaa, ajankäyttöä ja vahvisti aiemmin hankittua suunnitteluosaamista. Erityisen haasteellista työn tekemisessä oli kiertotalousperiaatteiden mukaisten kalusteiden ja materiaalien löytäminen, mikä kertoo osaltaan siitä, miten paljon alalla riittää työtä kiertotalouden ja yleisesti kestävämmän suunnittelun edistämisessä.
Mobiilikoti, 2018
Ryhmätyö yhdessä Tiina Hirvasen ja Tuuli Virtasen kanssa.
Käytetyt työskentelymenetelmät: Käsinpiirretyt luonnokset, AutoCad, Rhino 6, Vray
Tavoitteenamme oli suunnitella käyttäjälähtöinen ja toimiva koti neljän hengen perheelle (vanhemmat ja kaksi lasta) 34,5 m2 konttiin.
Mobiilikoti, 2018
Projekti haastoi pohtimaan kaikkein tärkeimpiä elämisen tarpeita ja sitä, miten nuo tarpeet yhdistetään käsityksiin mukavasta ja viihtyisästä asumisesta. Keskustelimme ryhmässä paljon mm. perheen sisäisistä yksityisyyden ja säilytystilojen tarpeista. Projekti opetti ryhmätyöskentelyä, käytettyjen ohjelmien perusteita, ongelmanratkaisukykyä sekä kompaktien tilojen käyttäjälähtöistä suunnittelua.
Visualisoinnit ovat minun näkemykseni ryhmämme työstä. Olen vaihtanut joitakin kalusteita ja pintamateriaaleja, mutta kaikki muut ratkaisut on tehty ryhmätyönä.
Kahiwa, 2019
Ryhmätyö yhdessä Roosa Luukkaisen ja Milja Ruostelan kanssa.
Käytetyt ohjelmat: AutoCad, Illustrator, Rhino 6, Vray
Tehtävänämme oli suunnitella asiakkaallemme, Kahiwa Coffee Roastersille, kahvila uuteen Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADiin. Museo saneerataan vanhaan Mallasjuoman tehdaskiinteistöön ja avataan kesällä 2021. Kahvilasuunnitelmamme tuli palvella museokeskuksen monipuolista asiakaskuntaa sen kaikkina aukioloaikoina aina töihin kiirehtivästä aamuasiakkaasta viikonloppuillan konserttikävijään saakka ja lisäksi suunnitelmaan tuli sisällyttää kahvilan oheen myymälä paahtimon tuotteille.
Kahiwa, 2019
Opin projektin aikana paljon kahvilasuunnittelusta ja siitä, miten brändin visuaalisuus tuodaan mukaan tilasuunnitelmaan. Projektissa korostettiin myös valaistus- ja akustiikkasuunnittelua.
Projektityötila, 2019
Ryhmätyö yhdessä Tiina Hirvasen, Reetta Reinikaisen ja Daniel Matvejenkon kanssa.
Käytetyt ohjelmat: AutoCad, Rhino 6
Tavoitteenamme oli suunnitella LAB-ammattikorkeakoulun uudelle kampukselle toimiva projektityötila Muotoiluinstituutin opiskelijoille. Jaoimme tilan melutasojen perusteella eri osioihin (hengailualue, aktiivinen työskentely, hiljainen ryhmätyöskentely, kokoustilat, lepo ja hiljainen yksilötyöskentely) ja jokaisella ryhmän jäsenellä oli oma osionsa suunniteltavana. Minun vastuullani oli erityisesti isoissa kuvissa näkyvän aktiivisen työskentelyn alue.
Projektityötila, 2019
Projekti opetti paljon erityisesti työtilojen suunnittelusta sekä todellisten käyttäjien tarpeiden kartoittamisesta ja huomioimisesta suunnitteluprojektissa.
Mun päiväkoti, 2019
Ryhmätyö yhdessä Anna Ojalan ja Dilek Korkmazin kanssa.
Käytetyt ohjelmat: AutoCad, Rhino 6, Vray
Mun päiväkoti -projekti oli Lahden kaupungin päiväkotien kehityshanke. Meidän tehtävänämme hankkeessa oli suunnitella uusi tilakonsepti tulevaisuuden päiväkotiin. Suunnittelussa tuli ottaa huomioon uusin varhaiskasvatussuunnitelma, RT-kortiston päiväkotisuunnittelun erityisvaatimukset sekä päiväkotihenkilökunnan ja lasten toiveet ja tarpeet. Keskityimme suunnitelmassamme digitaalisuuden, leikin ja liikunnan yhdistämiseen. Siirrettävien seinien ja monikäyttöisten kalusteiden avulla konseptimme on sijoitettavissa monenlaisiin tiloihin ja tilanteisiin.
Mun päiväkoti, 2019
Projektin aikana opin paljon oikeiden asiakkaiden kanssa työskentelystä sekä lapsille suunnittelusta. Päiväkotiympäristössä tulee ottaa huomioon paljon erityisiä asioita mm. turvallisuuteen ja mitoitukseen liittyen. Konseptin suunnittelu oli kuitenkin ennen kaikkea hauskaa ja erityisesti värien kanssa leikkiminen oli inspiroivaa.
Vapaa-ajan asunto, 2019
Yksilötyö
Käytetyt ohjelmat: ArchiCad, Photoshop
Tämä asunto oli ArchiCadin peruskurssin kurssitehtävä. Hain inspiraatiota yksinkertaisista, karuilla kalliorannoilla olevista moderneista vapaa-ajan asunnoista, joissa on käytetty ajattomia ja kestäviä materiaaleja. Suunnittelin asunnon neljän hengen perheelle täysin omien mieltymysteni mukaan. Kompaktissa vapaa-ajan kodissa on kaksi kerrosta ja sen oleskelutilat on sijoitettu yläkertaan, jotta suurista ikkunoista avautuvaa maisemaa voisi ihailla paremmin koko perheen kesken. Lisäksi yläkerrassa on pieni makuuhuone, jota voi tilanteesta riippuen käyttää myös vieras- tai työhuoneena. Alakerrassa suurimman osan tilasta vie päämakuuhuone, jonka hotellimainen tunnelma ja suurista ikkunoista avautuva maisema tarjoavat loistavat puitteet rentouttavaan vapaa-ajanviettoon.
Vapaa-ajan asunto, 2019
Projekti opetti erityisesti ArchiCadin käyttöä ja tarjosi vastapainoa suurten ja hektisten ryhmäprojektien oheen mahdollistamalla rennon suunnitteluprosessin, jossa sai keskittyä haluamaansa suunnittelun osa-alueeseen. Itse halusin luoda nimenomaan mahdollisimman pienen, mutta silti toimivan loma-asunnon, joka mahdollistaa myös talon sijainnista nauttimisen.
Sadepaviljonki, 2020
Yksilötyö
Käytetyt työskentelymenetelmät: Rhino 6, AutoCad, Photoshop, Illustrator, käsinpiirrokset
Kööpenhaminan Designmuseon sisäpihalle suunniteltu paviljonki rentoutumista varten. Paviljonki oli vaihto-opiskelujaksoni (KADK) suurin projekti ja se toteutettiin täysin etänä koronaviruspandemian vuoksi. Ennen projektin aloitusta tein kirjallisuuden pohjalta analyyttisen kirjoitustehtävän siitä, miten eri säätilat vaikuttavat ulkoilmapaviljonkien tunnelmaan. Tuo kirjoitelma sai minut kiinnostumaan tunnelmanluomisen haasteista ja siksi päätin keskittyä suunnitteluprojektissani yleisesti negatiivisena pidetyn sateen luomaan tunnelmaan. Halusin korostaa sateen luomaa rauhoittavaa ja turvallista tunnelmaa luomalla paviljongin, jonka ympärillä sataa koko ajan yleisestä säätilasta riippumatta. Paviljonkiin voi tulla rentoutumaan esimerkiksi kiireisen työpäivän tai museovierailun jälkeen ja samalla voi pohtia omaa suhdettaan sateeseen ja sen luomaan tunnelmaan.
Sadepaviljonki, 2020
Projekti opetti minua ennen kaikkea ilmaisemaan ajatuksiani aiempaa paremmin nopeiden luonnosten avulla, minkä lisäksi opin kyseenalaistamaan ja pohtimaan ideoitani uudestaan.